Socialdemokraterna Östergötland nominerar Magdalena Andersson till partiordförande

Socialdemokraterna Östergötland nominerar Magdalena Andersson till partiordförande. Beslutet, som fattats av Socialdemokraterna Östergötlands styrelse, har föregåtts av dialog med socialdemokratiska föreningar runt om i länet.

 – Magdalena Andersson har de egenskaper man kan förvänta sig av en socialdemokratisk partiordförande och av Sveriges statsminister: kompetent, handlingskraftig men också med en stark ideologisk övertygelse, säger Teresa Carvalho, distriktsordförande Socialdemokraterna Östergötland.

– Frågan om vem som är bäst lämpad att vara partiordförande har verkligen engagerat de socialdemokratiska medlemmarna i de diskussioner som förts runt om i Östergötland. Stödet för Magdalena Andersson är mycket stort i hela länet, säger Teresa Carvalho.

Det är partidistrikten runt om i Sverige som har nomineringsrätt i frågan om partiordförande. Nomineringen sker till Socialdemokraternas nationella valberedning.

facebook Twitter Email